Beste persmedewerker,    

De gemeente Keerbergen en de Lokale Economieraad zijn verheugd om het jaarlijkse winterevenement “Keerbergen Schaatst” én de nieuwe locatie ervan aan te kondigen.   

 Omwille van de wegenwerken in het centrum, zal het magische event (9 december 2023 tot 7 januari 2024) dit jaar éénmalig plaatsvinden op een nieuwe locatie: het gezellige Molenplein. Door de vlotte vooruitgang van de werken in het dorp en door de uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen kan de laatste fase (fase 5) van de werken immers ruim drie maanden eerder dan voorzien van start gaan Dit deel van de werken omvat de aanleg van de wegenis in de Haachtsebaan tussen de Putsebaan en de Stationsstraat en de heraanleg ter hoogte van het Gemeenteplein. Het is begrijpelijk dat het onder die omstandigheden niet opportuun zou zijn om dit jaar “Keerbergen schaatst” in het centrum te laten plaatsvinden.    

Ook nu weer belooft “Keerbergen Schaatst” op de nieuwe locatie een betoverende ervaring te worden die de hele gemeenschap samenbrengt. De schaatsbaan op het Molenplein biedt jong en oud de kans om te genieten van winterse gezelligheid en plezier op en rond het ijs. Het evenement krijgt een extra betekenis doordat elke dag een andere vereniging uit Keerbergen de winterbar naast de schaatsbaan zal uitbaten om hun clubkas te versterken. Dit geeft een welkome impuls aan onze lokale verenigingen en stimuleert gemeenschapsbetrokkenheid. Ook zullen er, zoals bij de voorgaande edities, gratis schaatsbeurten aangeboden worden aan kinderen en families die het moeilijker hebben.  

Voor ondernemers zijn er enerzijds aantrekkelijke sponsoringspakketten en anderzijds biedt het winterevent hen de kans om te netwerken. Zo kunnen zelfstandigen uit de ruime omtrek elkaar in de winterbar ontmoeten en elkaar (beter) leren kennen. Ook voor ondernemers is “Keerbergen Schaatst” een bindmiddel en een mooie manier om Keerbergen positief op de kaart te zetten. 

Wij kijken ernaar uit om u allen te verwelkomen op de schaatsbaan aan het Molenplein. Laten we er samen naar streven om de fantastische inwoners van Keerbergen dichter bij elkaar te brengen en de liefde en betrokkenheid voor ons mooie dorp te stimuleren.